dissabte, 20 de desembre del 2008

Taps de xocolata amb fruits vermells


Ingredents (10 persones):
-250gr de xocalata de cobertura (70% de cacao)
-125 gr de sucre
-175gr de mantequilla
-5 ous
-75 gr de farina
-1/2 sobret de llevadura Royal
-10 bombons
-1 culleradeta de cacao.
-fruis vermells al gust


Per començar s'han de posar els bombons al congelador per que estiguin molt freds.

Per preparar la massa s'ha de posar en un bol la mantequilla i la xocolata i s'ha de calentar al microones fins que estigui calent i al barrejar quedi ben mesclat. Llavors deixar refredar fins que estigui tèbi.

Separar les clares i els rovells dels 5 ous.
Els rovells batuts els afegim a la mescla de xocolata i mantequilla quan aquesta estigui tèbia, sinó es qüallarien els rovells.
A les clares li hem d'afegir el sucre i batre fins que estigui a punt de neu (és millor tenir un aparell per fer-ho, a mà és una mica pesadet).

Quant les clares estiguin a punt de neu es mesclaràn amb la massa de xocolata d'una forma molt suau per tal de que quedi molt esponjosa.
Quan la mescla sigui homogènia i anirem afegint poc a poc la farina i la llevadura, també remenant d'una manera molt suau.

Per preparar els bols els hem d'untar de mantequilla i espolvorejar-los amb el cacao, per intensificar el gust a xocolata i evitar que s'enganxin al treure'ls del motllo.
Quan els motlles estiguin llestos s'hi posa una mica de massa al fons, després s'hi posa el bombó al mig i s'acaba cobrint -lo amb més massa.

Posar al forn durant 10 minuts, pot ser més si els motllos són molt grans, però és aconsellable que siguin petits, ja què és un postre individual.
La temperatura del forn serà de 180º.

Després els emplatem i una bona suggerència d'acompanyament pot ser fer-ho amb uns fruits vermells i una mica de gelat.
Hem de saber que els taps de xocolata s'han de servir molt calents per tal què al menjar el bombó, de dintre estigui líquit.